ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση  Εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9/7/2013  στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου  & Δυτικής Ελλάδος  μεταξύ  :

Α)των  εκπροσώπων εγκατεστημένων στην ΒΙΠΕ επιχειρήσεων - μελών του Συνδέσμου.

Β)των μελών του ΔΣ. του ΣΕΒΙΠΑ και

Γ)των εκπροσώπων της  ΕΤΒΑ- ΒΙΠΕ.

Κατά την διάρκεια της  συνάντησης έγινε παρουσίαση από τον εκπρόσωπο της ΕΤΒΑ  κ. Τζαννέτο του νέου κανονισμού λειτουργίας  της  Βιομηχανικής

Περιοχής των Πατρών (ΦΕΚ  3536  τεύχος Α 31/12/2012 ) και στη συνέχεια  διεξήχθη συζήτηση  σε καλό κλίμα  παρά τα πολλά ζητήματα που τέθηκαν από τους εκπροσώπους των εγκατεστημένων επιχειρήσεων,  κυρίως για την επιβολή πρόσθετων  επιβαρύνσεων στους κοινόχρηστους λογαριασμούς  του Α’ εξαμήνου του 2013 λόγω και της εφαρμογής του νέου κανονισμού λειτουργίας της ΒΙΠΕ Πατρών.

Αφού καταγράφηκαν από την ΕΒΤΑ τα σημαντικότερα  ζητήματα που αναφέρονται και στον νέο κανονισμό (χρέωση20% ως αποζημίωση του Φορέα, δημιουργία αποθεματικού και διαχείριση του) ,αλλά και τα προβλήματα  στην καθημερινή λειτουργία της ΒΙΠΕ (φύλαξη ,ηλεκτροφωτισμός ,καθαριότητα ,συντήρηση εγκαταστάσεων κ.λ.π. ) ,τέθηκε  από όλους τους παρευρισκόμενους προς την ΕΤΒΑ,  να μην επιβάλλονται πρόσθετα βάρη με τα ανώτερα ποσοστά υπολογισμού  που προβλέπει ο νέος κανονισμός στις εγκατεστημένες επιχειρήσεις  στην ΒΙΠΕ λόγω και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Οι εκπρόσωποι της ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ δεσμεύτηκαν  για την εξέταση όλων των θεμάτων που τέθηκαν από τους εκπροσώπους των  εγκατεστημένων επιχειρήσεων και πρότειναν την ενεργοποίηση  της επιτροπής του άρθρου 53  του νέου κανονισμού. Επίσης αποφασίσθηκε να γίνει  νέα συνάντηση πολύ σύντομα με απαντήσεις επί των ζητημάτων που τέθηκαν.   

ΠΑΤΡΑ 10/7/2013

Ταυτότητα ΣΕΒΠΔΕ

Το 1918 με πρωτοβουλία Επιχειρήσεων - Βιομηχανιών της περιοχής του Ν. Αχαΐας, ιδρύεται ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, με έδρα την πόλη της Πάτρας και περιοχή ευθύνης του τις γεωγραφικές περιοχές της Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Υπηρεσίες προς τα μέλη

Ο ΣΕΒΠΔΕ ενημερώνει και πληροφορεί για:
- Περιφερειακή Πολιτική, Εισοδηματική Πολιτική, Αναπτυξιακή Πολιτική, Κοινωνική Πολιτική
- Εργατική & Ασφαλιστική Νομοθεσία, Υγιεινή & Ασφάλεια, Φορολογικά,
- Δημοσιονομικά, Επενδυτικά Θέματα
- Πολιτική εισαγωγών - εξαγωγών,
- Χρηματοπιστωτικά Θέματα
- Κρατικές Προμήθειες
- Ενέργεια

Βότση 2, Πάτρα Τ.Κ. 26221

Tηλ.: +30-2610-620815

e-mail: info@sevpde.gr

 

© 2016 Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος. All Rights Reserved. Powered By Dynacomp S.A.

Search