ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ &ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΣΕΒ-EUROBANK

Δευτέρα 20/5/2013 Πολιτεία 18.30 μ.μ.

Αξιότιμες Κυρίες & Κύριοι

Σήμερα, η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμες επιλογές και προκλήσεις. Η οικονομική κρίση ανέδειξε εντονότερα τις

χρόνιες διαρθρωτικές αδυναμίες μας.

Ταυτόχρονα, όμως επιβάλλει και την ανάγκη ταχύτατης προσαρμογής στις νέες συνθήκες, ώστε να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στο νέο αναπτυξιακό κύκλο που διαφαίνεται ότι θα ακολουθήσει την περίοδο της δραματικής κρίσης που έπληξε την οικονομία της χώρας μας  .

Κανείς δεν αρνείται  ότι πρέπει να γίνουν τομές, να γίνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να προχωρήσει η δημοσιονομική εξυγίανση  ώστε να διαμορφωθεί στη χώρα μας ένα οικονομικό περιβάλλον χωρίς τις αγκυλώσεις και τις αδυναμίες του παρελθόντος  και να αφήσουμε πίσω ξεπερασμένες νοοτροπίες   που μας οδήγησαν στην αδράνεια.

Χρειαζόμαστε ένα νέο αναπτυξιακό προσανατολισμό που θα στηριχθεί και θα στηρίζει την εξωστρέφεια της οικονομίας μας και τις εξαγωγικές της δυνατότητες.

 Ένα προσανατολισμό που θα ενισχύει τη διεύρυνση και την ποιοτική αναβάθμιση της εγχώριας παραγωγής, την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα .

Το νέο αυτό πρότυπο θα προσφέρει στην ελληνική οικονομία αναπτυξιακή διέξοδο με δημιουργία θέσεων εργασίας, ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και διατηρήσιμη ανάπτυξη.

Ο ρόλος της Ελληνικής βιομηχανίας και εν γένει της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας στο νέο αυτό πρότυπο είναι καθοριστικός. Η διεύρυνση της εγχώριας παραγωγής προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και ποιότητας, η καινοτομία, ο εκσυγχρονισμός της μεταποίησης, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για τη βελτίωση  της ανταγωνιστικότητας, τη μελλοντική ανάπτυξη της βιομηχανίας μας και την διεύρυνση της συνεισφοράς της στην οικονομία της χώρας.

Αντίστοιχα, καθοριστικός στο νέο αυτό αναπτυξιακό πρότυπο είναι και ο ρόλος των  τραπεζών.

Οι ελληνικές τράπεζες, ιστορικά και διαχρονικά, είναι, και πρέπει να είναι, αρωγοί και συνοδοιπόροι στις προσπάθειες και πρωτοβουλίες των ελληνικών επιχειρήσεων.

Πιστεύουμε πως η πρωτοβουλία  σας αυτή , της EUROBANK και του ΣΕΒ ,να αναδείξετε καινοτόμες ιδέες και  να συνδέσετε την  έρευνα και την καινοτομία με την επιχειρηματικότητα και την παραγωγή , στα πλαίσια του FOROUM  του 2ου  διαγωνισμού «η Ελλάδα καινοτομεί» είναι μια υπεύθυνη και αξιόπιστη στρατηγική πρόταση για την εξέλιξη της Ελληνικής Βιομηχανίας και μεταποίησης, συμβάλλοντας στην ανάδειξη και ενίσχυση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της.

Για τους  λόγους  που προανέφερα , υποστηρίζουμε με μεγάλη χαρά, την πρωτοβουλία αυτή, και δεσμευόμαστε  να είμαστε πάντοτε αρωγοί και θα επενδύουμε και εμείς ,ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος  σε τέτοιες πρωτοβουλίες .

Συγχαρητήρια στις εταιρίες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και στους διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης .

Καλή επιτυχία.

                                                                                       ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 

Ταυτότητα ΣΕΒΠΔΕ

Το 1918 με πρωτοβουλία Επιχειρήσεων - Βιομηχανιών της περιοχής του Ν. Αχαΐας, ιδρύεται ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, με έδρα την πόλη της Πάτρας και περιοχή ευθύνης του τις γεωγραφικές περιοχές της Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Υπηρεσίες προς τα μέλη

Ο ΣΕΒΠΔΕ ενημερώνει και πληροφορεί για:
- Περιφερειακή Πολιτική, Εισοδηματική Πολιτική, Αναπτυξιακή Πολιτική, Κοινωνική Πολιτική
- Εργατική & Ασφαλιστική Νομοθεσία, Υγιεινή & Ασφάλεια, Φορολογικά,
- Δημοσιονομικά, Επενδυτικά Θέματα
- Πολιτική εισαγωγών - εξαγωγών,
- Χρηματοπιστωτικά Θέματα
- Κρατικές Προμήθειες
- Ενέργεια

Βότση 2, Πάτρα Τ.Κ. 26221

Tηλ.: +30-2610-620815

e-mail: info@sevpde.gr

 

© 2016 Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος. All Rights Reserved. Powered By Dynacomp S.A.

Search